3 τρόποι για να μάθεις τι τύπο μαλλιών έχεις

Τι τύπο μαλλιών εχεις;

Ξέρεις τι τύπο μαλλιών έχεις; Ο καθορισμός του είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσεις μια σωστή ρουτίνα περιποίησης που θα έχει ως αποτέλεσμα, λαμπερά και δυνατά μαλλιά χωρίς ψαλίδα. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε με απλά βήματα πώς μπορείς να μάθεις τι τύπο μαλλιών έχεις:

Τι υφή έχουν τα μαλλιά σου;

Τα μαλλιά σου μπορεί να έχουν μια από τις εξής υφές: λεπτή, μέτρια ή χοντρή. Ο πιο εύκολος τρόπος για να μάθεις την υφή τους, είναι να πάρεις μια τρίχα και να την τρίψεις απαλά με τα δάχτυλά σου από πάνω προς τα κάτω. Αν αισθάνεσαι την τρίχα ίσα-ίσα ή την αισθάνεσαι πολύ απαλή τότε πιθανώς έχεις λεπτά μαλλιά. Αν την αισθάνεσαι, αλλά δεν είναι σκληρή τότε έχεις μέτρια τρίχα. Τέλος, αν έχει τραχιά και σκληρή υφή έχεις χοντρά μαλλιά.

Τι curl pattern έχεις;

Το επόμενο βήμα είναι να μάθεις το curl pattern των μαλλιών σου. Συνήθως, τα μαλλιά είναι ίσια, κυματιστά, σγουρά ή πολύ σγουρά (coily). Στην παρακάτω φωτογραφία, μπορείς να δεις τα διαφορετικά curl patterns που υπάρχουν.

  • Ίσια μαλλιά: Είναι σχεδόν όλα ίσια με πολύ λίγο ή καθόλου κυματισμό. Τα ίσια μαλλιά είναι flat χωρίς όγκο και λαδώνουν αρκετά γρήγορα.
  • Κυματιστά μαλλιά: Έχουν ένα ελαφρύ “S” σχήμα και έναν κυματισμό ακόμα και αν τα τεντώσεις, ειδικά προς τις άκρες και τείνουν να φριζάρουν.
  • Σγουρά μαλλιά: Έχουν defined μπούκλες σε σπιράλ σχήμα, ενώ φριζάρουν πολύ και τείνουν να είναι ξηρά.
  • Πολύ σγουρά μαλλιά: Έχουν σφιχτές μικρές μπούκλες σε διάφορα ζιγκ-ζαγκ σχήματα. Χρειάζονται οπωσδήποτε αρκετή ενυδάτωση, καθώς είναι πολύ ξηρά και ευαίσθητα.

Ήξερες ότι…

Μπορεί να έχεις έναν συνδυασμό από διαφορετικά curl patterns; Μην ανησυχείς! Είναι απόλυτα φυσιολογικό.

What's Your Curl Type? Find Your Curl Pattern Here - Curly Twirly Girl

Τι σχήμα έχει ο θύλακας της τρίχας σου;

Άλλος ένας τρόπος που μπορείς να ανακαλύψεις τι τύπο μαλλιών έχεις είναι το σχήμα των θυλάκων των μαλλιών σου. Ζήτησε την βοήθεια μιας φίλης σου για να δει πολύ προσεκτικά τους θύλακες στο τριχωτό της κεφαλής σου. Αν έχουν κυκλικό σχήμα, πιθανώς έχεις ίσια μαλλιά. Αν πάλι είναι κάπως πιο οβάλ μάλλον έχεις κυματιστά μαλλιά, ενώ αν έχουν πιο μακρόστενο σχήμα τότε έχεις σγουρά μαλλιά.

Συμπέρασμα

Το να μάθεις τελικά τι τύπο μαλλιών έχεις δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πίστευες. Είναι όμως ένα σημαντικό βήμα ώστε να δημιουργήσεις μια κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης. Επίσης, να έχεις στο νου σου ότι υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν και να αλλάξουν τον τύπο μαλλιών σου, όπως οι ορμόνες, η γήρανση, το κλίμα, η διατροφή και η ρουτίνα περιποίησης.

Προτείνουμε επίσης, να λάβεις υπόψιν σου την ελαστικότητα, την πυκνότητα και την πορώτητα των μαλλιών σου ώστε να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα για να περιποιείσαι σωστά τα μαλλιά σου.

Πάτα την καρδούλα αν σου άρεσε αυτό το άρθρο.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *