Βούρτσα Μασάζ Κεφαλής: Οδηγίες Χρήσης

Γυναίκα που χρησιμοποιεί την βούρτσα μασάζ κεφαλής

Αν αναρωτιέσαι πώς να χρησιμοποιήσεις την βούρτσα μασάζ κεφαλής, αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την βούρτσα κατά το λούσιμο, με λαδάκια μαλλιών ή στην inversion method. Όπως και να ΄χει, ο σωστός τρόπος χρήσης είναι ένας, και τόσο εύκολος που δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου.

Τι είναι η βούρτσα μασάζ κεφαλής;

Η βούρτσα μασάζ κεφαλής είναι ένα εργαλείο προσωπικής φροντίδας που βοηθά στην άμεση ανάπτυξη της τρίχας λόγω της διέγερσης της κυκλοφορίας του αίματος ενώ παρέχει απαλό μασάζ και ανακούφιση στο τριχωτό της κεφαλής. Εκτός αυτού, καθαρίζει σε βάθος τις ρίζες των μαλλιών από το build-up των προϊόντων styling και βοηθά στην απομάκρυνση των flakes της ξηροδερμίας.

Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά την βούρτσα μασάζ κεφαλής;

Κατά την χρήση της βούρτσας μασάζ για τα μαλλιά σου, θα πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου δύο κανόνες: να κάνεις κυκλικές και απαλές κινήσεις. 

Ξεκίνα την ρουτίνα σου, εφαρμόζοντας ένα λαδάκι στις ρίζες των μαλλιών σου και κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε στεγνά μαλλιά. Αυτό θα διευκολύνει την απολέπιση και την απομάκρυνση της συσσώρευσης προϊόντων από το τριχωτό κατά το λούσιμο. Επιπλέον, θα γίνει ομοιόμορφη εφαρμογή του λαδιού στις ρίζες των μαλλιών σου.

Το επόμενο βήμα είναι το λούσιμο. Αφού βρέξεις πολύ καλά τα μαλλιά σου και εφαρμόσεις το σαμπουάν, χρησιμοποίησε την βούρτσα με τις ίδιες απαλές και κυκλικές κινήσεις που έκανες πριν ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το σαμπουάν. Θα καθαρίσει σε βάθος την ρίζα της τρίχας και θα απολεπίσει το τριχωτό της κεφαλής από ξηροδερμία και συσσώρευση από τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείς καθημερινά. 

Μετά την κάθε χρήση, αφαίρεσε τις τρίχες που ίσως έχουν μείνει πάνω στην βούρτσα και πλύνε την απαλά με λίγο σαπούνι. Σιγουρέψου ότι έχει στεγνώσει πλήρως πριν την αποθηκεύσεις.

Κάθε πότε να την χρησιμοποιώ;

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου είναι κάτι που μπορείς να κάνεις καθημερινά. Όσο πιο συχνά χρησιμοποιείς την βούρτσα μασάζ κεφαλής, τόσο πιο σύντομα θα δεις την βελτίωση στην υγεία και φυσικά στο μάκρος των μαλλιών σου.  Βέβαια, μπορείς να ωφεληθείς ακόμα και αν την χρησιμοποιείς 2-3 φορές την εβδομάδα.

Τι να ΜΗΝ κάνεις;

  1. ΜΗΝ εφαρμόσεις το σαμπουάν κατευθείαν στην βούρτσα. Αντ’ αυτού, τοποθέτησέ το στην παλάμη του χεριού σου, τρίψτες μεταξύ τους για να δημιουργηθεί σαπουνάδα και άπλωσε σε καλά βρεγμένα μαλλιά.
  2. ΜΗΝ κάνεις την κάθετη κίνηση όπως όταν χρησιμοποιείς μια απλή βούρτσα για χτένισμα, καθώς θα δημιουργήσεις κόμπους στα μαλλιά σου.
  3. ΜΗΝ εφαρμόσεις πολλή πίεση, καθώς μπορεί να ερεθίσεις το τριχωτό της κεφαλής σου.

Συμπέρασμα

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείς μια σωστή ρουτίνα λουσίματος για να έχεις υγιή και μακριά μαλλιά που λάμπουν. Η συχνή χρήση της βούρτσας για μασάζ του τριχωτού της κεφαλής θα σε βοηθήσει να μακρύνεις τα μαλλιά σου άμεσα ενώ θα διατηρεί τις ρίζες των μαλλιών σου καθαρές.

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *